Handhållen GPS för fiske

Choose-your-Handheld-GPS-for-FishingLikt många andra fiskare gillar jag att vara ute i naturen. För mig var det självklart att investera i en riktigt bra handhållen GPS. Den går att använda i bilen, när man är ute och jagar och självklart också när man är ute och fiskar. Särskilt nyttig är GPS:en i nya områden där man inte känner till terrängen. Dessutom har moderna GPS:er smarta funktioner som underlättar planeringen av rutter och dylikt.

Vilket märke ska jag köpa?

Ett märke som varit världsledande inom GPS under lång tid är Garmin. Personligen har jag använt Garmin i lång tid nu och har egentligen aldrig haft några problem med deras produkter. De håller god kvalitet och klarar av den extra utmaning som ställs på elektronik som används utomhus. Med en Garmin gps för jakt och friluftsliv så har man alltid koll på var man befinner sig. Batteritiden är generellt sett god för deras handhålla produkter och det är i min mening väldigt viktigt. Ytterligare en fördel är att Garmin är såpass populära att det är lätt att hitta information om deras produkter, samt att de går att köpa i alla välsorterade butiker för marin elektronik. Hur som helst finns det helt klart fördelar med att välja någon av giganterna inom GPS och navigation. De har den bästa tekniken, förmånlig garantitid och bra kundtjänst.

Vissa av oss har redan en kartplotter installerad i fiskebåten. Då kan det kännas onödigt att också ha en handhållen GPS. Min åsikt är att det inte skadar att ha en backup. Vanliga papperssjökort är långtifrån lika smidiga att använda som de elektroniska lösningarna. Kom också ihåg att en handhållen GPS från till exempel Garmin kan användas till så mycket mer än bara fiske. Den kan vägleda dig under en fjällvandring eller bara när du ska ut och plocka svamp i skogen. Markera platser du vill återvända till. Dela med dig av kartinformation till vänner och bekanta. Ger man det bara chansen är det roligt att använda GPS.

ADD YOUR COMMENT