Att fiska har alltid varit en stor passion för mig. Redan som liten grabb brukade farsan ta med mig på fiskeresor. Laxfiske är till exempel fantastiskt i Sverige och Norge. Öring är också en klassiker. När jag växt upp hamnade jag längre söderut, men nästan oavsett var man befinner sig i detta avlånga land är fiske ett utmärkt fritidsintresse. Själv fiskar jag ofta gädda eller abborre på grund av närheten och bekvämligheten.

Vad som verkligen fångade mitt intresse med fisket var dock den tekniska biten. Olika former av elektronik och andra tillbehör har gjort fisket till ett sant nöje. Under yngre år var det inte ovanligt att få återvända besviken när fisken var som försvunnen någonstans på djupet. Nu händer det nästan aldrig, mycket tack vare ekolod och andra tillbehör som jag använder. Denna blogg fokuserar på hur du kan göra ditt fiske enklare med bland annat navigation och metoder för att se exakt var enskilda fiskar och fiskstim befinner sig under din båt.

Varje år brukar jag besöka åtminstone en större båtmässa. Vad som slår mig varje gång är hur uppfinningsrika de stora tillverkarna av båttillbehör är. Hela tiden kommer det spännande nyheter. Dagens ekolod är till exempel oändligt mycket bättre än de ekolod som användes för tio år sedan. De har inte bara många fler funktioner, utan de är också mycket enklare att läsa av. Den som är ekonomiskt lagd kan satsa på en kombi-enhet med både plotter och ekolod i ett. Egentligen så går det att uppgradera sitt fiske oavsett hur den personliga budgeten ser ut. I denna blogg delar jag med mig av egna tankar kring olika tillbehör och varumärken.