Vilket märke är bäst för båtelektronik?

which_brand_strategy_is_best_for_youMycket är en fråga om tycke och smak när det gäller olika fabrikat. Personligen anser jag att Garmin ligger i framkant angående tekniken. De är världsledande för bland annat GPS-mottagare och har utvecklat marina varianter som håller väldigt god kvalitet. Samtidigt är de också kända för att deras produkter är enkla att använda. Just enkel hantering är en egenskap som en nybörjare bör lägga stor vikt vid. Raymarine är beryktade för god driftsäkerhet och en del smarta funktioner, men har åtminstone inte historiskt varit riktigt lika användarvänliga som Garmin. För en vanlig fritidsfiskare eller fritidsbåtsägare är båda dessa märken utmärkta val. Andra tungviktare i branschen är Lowrance, Humminbird och Furuno.

Gå på en båtmässa

Ett av de bästa tipsen om du tänkt investera stort i elektroniska båttillbehör är att besöka en båtmässa. Där visas massvis av olika produkter. Den verkliga fördelen är att du har chansen att testa dem i verkligheten. På nätet är det svårt att få en känsla för skärmen, för hur du gör inställningar och dylikt.

Titta också på produkter i olika prissegment. Ibland är skillnaden faktiskt inte så stor mellan produkterna, trots att skillnaden är stor prismässigt. Besöker du en båtmässa kommer du märka att det finns riktigt bra elektroniska båttillbehör även för den som inte är beredd att öppna upp plånboken. Tänk dock på att de skickliga försäljarna kan försöka få även någon som bara använder sin båt några få gånger om året att köpa in ett riktigt värstingsystem. Den som inte fiskar professionellt behöver sällan de allra senaste tekniska finesserna.

Ibland finns inget val

Har du tänkt köpa nya båt kan valet redan vara gjort. För nya båtar är det absolut inte ovanligt att båtfabrikanten redan installerat ett elektroniskt navigationssystem och även andra elektroniska båttillbehör. Egentligen är det inget större problem, men titta gärna upp att elektroniken kommer från någon av de stora och pålitliga tillverkarna.

ADD YOUR COMMENT